Alles wat jij nodig hebt voor roofvissen

vis vangen

Of je nu een sportvisser bent of dit voor de hobby uitvoert, is het belangrijk om de juiste gear te hebben. Zo kun je de kans op een vangst vergroten. Naast het gebruiken van de juiste hengel, is het ook belangrijk om de juiste jerkbait te gebruiken. Dit is een stuk kunstaas dat wordt gebruikt tijdens het roofvissen. In Nederland kun je roofvissen op snoek, baars en snoekbaars. Veel mensen vinden vissen met behulp van zo’n kunstaas veel leuker dan met kunstaas pluggen, omdat je de jerkbait zelf in beweging moet krijgen. Pluggen zijn voorzien van een schoep aan de voorkant, waardoor ze uit zichzelf gaan zigzaggen onder water.

Het nadeel aan pluggen is dat je de beweging niet zelf aan kunt passen. Wanneer je kiest voor een jerkbait, kun je echter zelf volledig bepalen hoe deze door het water beweegt. Afhankelijk van hoe lang en hoe hard je aan de lijn trekt, beweegt deze op verschillende manieren door het water.

vissen

Sneller roofvissen vangen

Nu vraag je je wellicht af: wat is hier het voordeel van? Het voordeel van het zelf kunnen bepalen van de bewegingen van het kunstaas, is dat het voor roofvissen lastiger wordt om dit kunstaas te onderscheiden van echte vissen. Dit komt doordat de bewegingen onregelmatig zijn, net zoals bij een echte vis. Hierdoor heb je meer kans om een roofvis te vangen. Het wordt aangeraden om dit kunstaas vooral te gebruiken in wateren tot maximaal drie meter diep. Veel dieper kan het kunstaas namelijk niet komen, doordat het geen schoep aan de voorkant heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *