Met deze tips wordt je fit en slank zonder jezelf uit te hongeren

fit en slank

Diëten werkt niet. Zo, dat is eruit. Het is een feit dat wanneer je over een kortere periode een streng dieet volgt, de kans dat de kilo’s eraan komen alleen maar groter is. Een streng dieet waarin je van alles niet mag en jezelf uithongert, kan dus zelfs averechts werken. Maar hoe word je dan wel fit en slank? Met de volgende tips.

Een combinatie van factoren

Wanneer je wil afvallen, dan moet je zorgen dat je een calorietekort opbouwt voor jezelf. Dat wil zeggen dat je meer verbrandt dan je binnen krijgt. Zo simpel is het. De manier om dat te doen is via twee factoren:

  • door meer te verbanden met beweging
  • door minder binnen te krijgen met voeding

Dat laatste is waar het voor veel mensen lastig wordt. Dat lichten we daarom even toe. 

Niet uithongeren, wel gezonde keuzes

Nee, je hoeft niet helemaal te stoppen met koolhydraten, vlees, suiker of wat dan ook om af te vallen. Wel kun je verstandiger met je voeding omgaan. Als je bijvoorbeeld maar 1600 calorieën op een dag mag eten om in een calorietekort te zitten, dan is het slim om voedsel te eten waardoor je lekker lang vol zit. En we weten inmiddels dat je langer vol zit als je een volkoren boterham met avocado en ei eet, dan wanneer je een koekje in je mond stopt. En dat terwijl het in sommige gevallen niet eens zoveel scheelt qua calorieën. Wees dus slim over wat je eet en probeer meer eiwitten en gezonde vetten binnen te krijgen.

Beweeg, en vraag hulp

Meer sporten vinden veel mensen ontzettend lastig. Dat is vaak omdat ze geen sport vinden waar ze echt lol aan beleven op lange termijn. Het kan ook zijn omdat ze geen verschil zien en eigenlijk behoefte hebben aan begeleiding. Zoek daarom sporten die je leuk vindt en wees niet bang om eens bij een personal trainer aan te kloppen. Misschien kan jouw training wel veel efficiënter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *