Personal training in Rotterdam: hoe vind je de trainer voor jou?

personal training rotterdam

Als het gaat om fitness en training dan kunnen veel van ons wel een steuntje in de rug gebruiken. Niets om je voor te schamen, daarom bestaat er zoiets als personal training in Rotterdam. Het aanbod in een grote stad als Rotterdam is gigantisch. Dat wil echter niet zeggen dat je zomaar aan kunt kloppen bij elke trainer. Er zijn een aantal zaken die bepalen of jullie bij elkaar passen:

  • je doelen
  • waar je vandaan moet komen; hoe is je gezondheid nu?
  • of je obesitas hebt
  • of er een klik is tussen jullie

Obesitas en overgewicht

Het is goed om te weten dat het trainen en helpen van mensen met obesitas echt een vak apart is. Het is niet zo simpel als bijvoorbeeld iemand met een paar kilootjes teveel helpen aan een strakke buik. Mensen met obesitas komen van heel ver. Hun stofwisseling is vaak ook anders en lichamelijk kunnen ze sommige dingen niet die anderen wel kunnen. Om blessures en opgeven te voorkomen moet je daarom een personal trainer hebben die jou kan helpen in jouw specifieke situatie. Die is namelijk anders dan de situatie van anderen. Gelukkig zijn er veel personal trainers die zich niet alleen bezighouden met hoe je moet sporten met overgewicht maar die je ook nog kunnen helpen in je voeding. 

personal training rotterdam

Je doelen en waar je vandaan komt

Wil je bodybuilder worden? Dan is jouw trainingsschema en voedingsschema heel anders dan dat van iemand die graag slanker wil zijn of buikvet wil verliezen. Het is heel belangrijk om te bepalen wat je doel nu precies is en wat je huidige situatie is. Heb je overgewicht, of niet? Wil je juist aankomen, of heb je meer spiermassa nodig? Dit zijn allemaal factoren die meespelen in je besluit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *