Wat is het effect van een gezonde mond op een gezond lichaam?

Er is veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen de mond en het lichaam. Er wordt steeds meer bewijs gevonden dat de gezondheid van je mond ook de gezondheid van je lichaam beïnvloedt. Dit betekent ook dat de mond belangrijk is bij het constateren van de gezondheid van je gehele lichaam. Zo is onderzocht dat een behandeling van parodontitis leidt tot een betere bloedspiegel. In dit artikel meer over het effect van een gezonde mond op een gezond lichaam en hoe mondspoeling daaraan bijdraagt.

Mondspoeling

Mondspoeling heeft bepaalde stoffen die bijdragen aan een gezond gebit. Het kan helpen tegen bijvoorbeeld tandplak en gaatjes door bacteriën te doden. Naast een frisse adem die je ervan krijgt, maakt het je tandglazuur sterker. Het is belangrijk om te weten dat je mondspoeling gebruikt ter aanvulling op tandenpoetsen en flossen of de tandenstoker. Mondspoeling kan je elke dag gebruiken. Aan te raden is om dat twee keer per dag te doen voor dertig seconden lang.

Ontstoken tandvlees spoelen

Ontstoken tandvlees spoelen is belangrijk om je mond gezond te houden. Bij ontstoken tandvlees helpt Antiseptische mondspoeling om bacteriën en tandplak aan te pakken. Echter, het gebruik van mondspoeling kan schadelijk zijn bij overmatig gebruik bij zwak en beschadigd tandvlees. Hanteer daarom mondspoeling bij alleen heftige klachten van ontstoken tandvlees. Ontstoken tandvlees is het teken dat je wellicht klachten hebt in je lichaam. Bekijk daarom ook je levensstijl en wat je eet en drinkt.

Eet bewust

Naast het eten en drinken dat je tot je neemt, is de manier hoe je het tot je neemt van doorslaggevend belang. Goed kauwen is belangrijk voor goede spijsvertering. Daarnaast is het goed om verschillend te ten. Hierdoor raken je tanden niet gewend aan bepaalde voedingswaren en blijven ze sterk en gezond. Ook is het verstandig om de hoeveelheden suiker te beperken, omdat suikers kunnen worden omgezet in zuren. Deze zuren kunnen je tandglazuur verzwakken.

Parodontitis in basisverzekering

Parodontitis is een chronische ontsteking aan het tandvlees. Het komt veel voor gezien dit bij ongeveer tien procent van de Nederlanders leeft. Professor Loos heeft daarom gepleit om parodontitis in de basisverzekering op te nemen. Ook heeft deze tandvleesontsteking tot gevolg dat je een groter risico hebt op aanleg van diabetes en ziektes in je hart en vaten. Daarnaast wordt deze chronische ziekte bepaald door je levensstijl, dus de verzorging van je mond en wat je eet en drinkt kunnen dit dus voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *